Lene Regius

Lene Regius

Født 1940, maler og keramiker. Hun er uddannet på Skolen for brugskunst 1960-1964 – og etableret med eget værksted siden 1967.

 

1960-64 Skolen for Brugskunst, København

1993       Studieophold hos krukkemagerne i Thrapsanos, Kreta

1997       Studierejse til Indonesien.

2005       Studierejse til Japan

 

Med Lene Regius’ keramiske værker er vi bragt tilbage til folkekunstens urdyb. Til det sted i vores kollektive ubevidste, hvor kunst hverken er en handelsvare, et afsæt for sociale ambitioner eller et dekorativt sætstykke til designerhjem, men udtryk for en magisk samhørighed. Med vores fortid, vores rødder og vores drømme.

 

Det kunstneriske udgangspunkt for Lene Regius’ keramik er Cobra. Den danske/ hollandske/belgiske sammenslutning, hvis værker i dag koster en formue, men som i sin oprindelige revolutionære kerne var et opgør med al slags opstyltet elitisme, akademisme og fisefornemhed.

 

I modsætning til Cobra-kunstens utallige uorginale efterlignere er Lene Regius’ keramik stærk, spirende og ægte. Hendes krukker, som oftest brændt med en helt speciel gul glasur, er fulde af tegn. Gådefulde tegn inspireret af det enorme lager af motiver og symboler, man kender fra fortidens civilisationer: bronzealderens helleristninger, aboriginal kunst, mykenske og minoiske spiralmønstre, piktogrammet, hieroglyffer, håndaftryk, jagtscener fra Namibiens forsvundne riger, suppleret af børnetegninger, spontane “telefonkradserier”, orientalske fabeldyr, masker og astrologiske tegn – hele det arsenal af frodige, intuitive og kraftfulde motiver, som Cobra-kunstnerne var så fascinerede af. 

Lene_Regius