Pascal Bordaries

Pascal Bordaries

Pascal Bordaries er født i Orthez (Frankrig) i 1961, han bor og arbejder i Drôme, og er en autodidakt kunstner, der omhyggeligt har studeret de gamle maletekniker. Han debuterede som maler i 1992.

 

Når han forbereder et maleri, tager han udgangspunkt i metoder, der blev anvendes i den ellevte århundredes Italien og senere i det hollandske genremaleri. Han arbejder henholdsvis på lærred eller på papir opklæbet på træ. Som malegrund anvender han en blanding af kridt og lim afkogt af dyreskind.

 

Pascal Bordaries maler instinktiv og med sikre linjer, der afslører sans for design og materiale. Han arbejder med en palet af lyse farver i mere eller mindre uigennemsigtige lag – en teknik, der leder tankerne hen mod Paul Klee. Han skraber og sliber i overfladen for at givet maleriet struktur.

 

 

Pascal Bordaries maler, som når han dyrker sin have. Man fornemmer sveden på hans pande og solen i hans øjne, når et nyt værk begynder at spire på lærredet. Det tager det tid og kræver mange refleksioner, inden kunstneren tilsår sit lærred med de farver og former, der herefter vokser frodigt frem, gødet af hans inspiration.