Aktuelle udstillinger Bogense

Galleri Rasmus Bogense
Sommerudstilling

fra den 1. juni til den 22. juni

 Andrzej Kasprzak (malerier og grafik), Raymond E. Waydelich (grafik), Ove Jensen (malerier og collager), Bernard Remusat (malerier og grafik) samt Martin Nybo og Stine Ernst (keramik).

Andrzej Kasprzak (f. 1963) er en moderne polsk ekspressionist. Han har gennemgået en klassisk akademisk uddannelse på kunstakademiet i Katowice og har som sådan ikke været præget af de mange skiftende kulturstrømninger i Vesteuropa. 

Andrzej Kasprzak har fundet sin personlige kunstneriske stil i det moderne ekspressionistiske univers, hvor han udtrykker sig på lærredet gennem stærke følelsesmæssige udbrud. 

Raymond E. Waydelich (f. 1960) er en fransk kunstner, der arbejder med aquagravure, radering, maleri på papir og mange andre materialer. På trods af den store variation i udtryk og materiale, er man aldrig i tvivl, når man ser et værk af Waydelich. 

Der er fabeldyr, krokodiller, katte og andre dyr. Waydelichs værker er altid fyldt med pudsige detaljer og små kommentarer til kunsten og hverdagen.  

Ove Jensen (f. 1942) var i årene 1963 til 1981 en kendt designer. Hans banebrydende design var kassebuksen, der i begyndelsen af 70’erne blev en sand landeplage, kendt og elsket af kvinder selv den dag i dag.

 Omdrejningspunktet i Ove Jensens liv har altid været kunst og mode. I de senere år har han omsat sin kreative åre til egen produktion af billeder, frembragt af gamle Anders And blade eller med de berømte ænder som motiv på lærredet. 

Bernard Remusat (f. 1953), fransk maler og grafiker, er født i Aix-en-Provence, men har boet det meste af sit liv i Marseille i Sydfrankrig. En by med mange gamle, smukke mure hvor sol og vind med tiden har sat sine spor. Det er fra sådanne mure, at Remusat henter inspiration. Remusats malerier og grafik har en rolig, men mystiske udstråling, som er det monumenter fra en svunden tid.

Martin Nybo (f. 1971) er uddannet keramisk formgiver fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding i 2000. Han har siden haft eget værksted dels i Odsherred dels ved Limfjorden i Salling.

Han arbejder desuden med keramik på værksteder i Thailand og Andalusien. Martin Nybos arbejdsområder omfatter brugskeramik, udsmykning og skulpturer i stentøj, alsammen dekoreret med begitning, muskelkraft og munterhed. 

Stine Ernst (f. 1975) er keramiker og designer. Hun er uddannet på Kolding Designskole (keramik) 2002-2004, Bath University of Art and Design (Fine Art Sculpture) 2004-2005 og på Danmarks Designskole (Keramik og glas) 2006- 2009.

Stine Ernst er fascineret af de terrakotta-figurer, som hun har set rundt om på alverdens museer, og er betaget af hvordan mennesker gennem de forskellige årtusinder har præsenteret sig selv i det bløde ler.