Aktuelle udstillinger

Gangloff, Bonetto og Holm

fra 24. september til 23. oktober

Malerier og keramik

Fernisering fredag 24. september kl. 16.00 – 18.00
Kirsten Holm vil være til stede.
 

Det fælles tema på denne udstilling er naturens udtryk eller aftryk i kunstnernes værker.

Joël Gangloff er født i Offenburg (Tyskland) 1964 og uddannet som typograf på Grafisk Skole i Mulhouse (Frankrig) 1980. Efterfølgende har han studeret grafik og skulptur på kunstakademiet i Valencia (Spanien), hvor han blev færdiguddannet i 1996. Hans maleri bygger på en præcist og stringent teknik, der har referencer til klassicismen. Kunstneren foretrækker at male på en glat overflade, gerne træ. Hans maleri er centreret om naturen som objektet, og han eksperimenterer med farvens sitren mellem lys og mørke. 

Joël Gangloff bor og arbejder i Drôme i Romans-sur-Isère, Frankrig.

Pierre Bonetto maler blomster og meget andet. Men mest blomster. Det kan være rose eller krysantemum; alle er de store og svulmende. Som ung kom han meget mod sin vilje i lære som designer i en tekstilvirksomhed, men begyndte siden at male. Han har nu fundet sin egen niche, hvor han genfortolker og ’dekonstruerer’ blomster. Man kan opleve, at han stiliserer dem, men omvendt lader han sin penselskrift ekspressivt bære dem ind i det dekorative, hvor selve motivet generer sig selv og fremstår som ren æstetik; understreget af de blanke billedflader.

Hos Kirsten Holm finder man naturens forgængelige spor ses i hendes keramiske arbejder. Ofte tager hun direkte udgangspunkt i et fund fra havet, en eroderet østersskal, en spændende sten eller et forstenet søpindsvin. Disse fund bliver så at sige både start- og slutpunkt i hendes værker.

Hun drejer en form, bearbejder formen videre med modellering, bankning, skæring, ridsning, prægning i overfladen- fremkalder linjer, der strømmer ned over formen, som en fortsættelse af skallens formsprog. Alle farvetoner blander hun selv for at følge naturens farvepalet. Overfladen på hendes værker er bemalet med terra sigillata – uden dækkende glasurlag- for at få naturens spor til at fremstå synlige i værkets overflade.

NB: Boglancering

Mandag den 27. september kl. 16.00 er der boglancering i Gallerie Rasmus, Ny Vestergade. 

Jesper Kinch-Jensen, beboer i Ny Vestergade, medlem af kunstforeningen Rasmus, kandidat til byrådsvalget, udgiver en bog med titlen “Den gule gynge – mellem fag og politik”. Første afsnit i bogen handler om kultur som en af de prismer, Jesper ser verden igennem. Bogen koster 150 kr. Forfatteren vil være til stede og signerer gerne bogen. 

Udstillingens værker

Joël Gangloff

Pierre Bonetto

Kirsten Holm