Aktuelle udstillinger

Anne Brérot & Pere Sala

fra 23. juli til 14. august

Malerier, grafik og skulpturer

Gallerie Rasmus viser værker af galleriets to populære udenlandske kunstnere. Anne Brérot fra Frankrig og Pere Sala fra Spanien. 

Anne Brérot

Anne Brérot dyrker landskabs- og figurmaleriet, og hun har deltaget i mange internationale kunstmesser. Hendes malerier er lysfyldte, flygtige og eventyrladede. Ofte er hendes personer hensunket i tanker, undren, resignation eller begejstring. 

Her er et citat hentet fra forordet til den nye dobbeltsprogede bog om Anne Brérot ”Det skrøbelige liv/La Vie Fragile”, udgivet på Forlaget Rasmus.

”Objekterne, som er malet af Anne Brérot, er ikke objekter. Eller ikke kun. Ud fra maleriet, der krystalliserer dem, fremstår en intens poetisk kraft, som giver en dimension af mystik til former og farver, skygge og lys. Ved at skildre dem således, ved at lade det meget specielle lys omkranse dem og ved at placere dem i fokus for vores opmærksomhed, giver kunstneren dem kraft til at videregive hendes eget syn på tingene og naturen. Det er et nysgerrigt, grådigt, opmærksomt og respektfuldt blik, som dog i det skjulte understreger, hvor skrøbeligt, flygtigt og lige ved at forsvinde alting er. Bagved farven kryber skyggen sammen, parat til at opsluge alt, og over for denne konstante trussel flyder lyset ovenpå og modstår den. En evig modsætning som et enkelt objekt – en skål, en bøtte maling, et strå – fremhæver beskedent og uden at tilføje mere end nødvendigt.”

Peré Sala

Peré Sala (f. 1962) er en katalansk skulptør. Peré Sala skaber sine skulpturer i en konstant proces, hvor han sætter sin viden om menneskekroppen i nye perspektiver, især i hans skulpturer med badende kvinder. Han foretrækker at lave sine skulpturer bronze. Dette materiale giver ham en frihed til at arbejde i temaer og udforske kroppens forskellige bevægelser. Som kunstner forholder han sig tro mod skulpturens klassiske idealer, som man kender det fra, f.eks. Edgar Degas’ ballerinamodeller eller fra andre store skulptører i kunsthistorien, Auguste Rodin, Aristide Maillol og en moderne kunstner som Anthony Gormley.