Aktuelle udstillinger

Dialog - Fra fredag den 23. september til den 22. oktober

Fernisering fredag den 23. september kl. 15.00 - 18.00 - Kunstnerne vil være til stede
Efterfernisering med underholdning kl. 18.30 (tilmelding i galleriet)
Dolors Rusiñol Masramon ”Situationer”
Dolors Rusiñol Masramon (f. 1959) er en iagttager, der ser verden med en vis afstand; men hos Rusiñol Masramon er der tale om en næsten surrealistisk og ofte ironisk distance. Rusiñol Masramon konstruerer flygtige øjeblikke i en kombination af spænding og ro i et ofte meget enkelt billedsprog. Hun reflekterer over tid og eksistens og giver sine værker en æstetisk patina, der tager beskueren med på en metaforisk rejse ind i maleriet. 
I Dolors Rusiñol Masramons malerier ser vi karakterer i situationer med tilsyneladende eksistentiel absurditet, svarende til dem, man kan finde i Samuel Becketts eller Franz Kafkas værker.
 
Quim Domene ”Breve til Kurt Schwitters”
Med ”Breve til Kurt Schwitters” sigter Domene mod at skabe en slags dialog med den tyske kunstner. Domene bruger gamle officielle dokumenter i collagearbejdet, helt i tråd med den måde, som Schwitters plejede at arbejde med sine collager.
I 2011 udstillede Quim Domene 220 værker fra denne serie på Museu de la Garrotxa i Olot, hvor kunstneren bor og arbejder. Siden er der føjet nye værker til denne serie. “Breve til Kurt Schwitters” har også været udstillet på flere museer og gallerier, f.eks. udstillede Galleriet Rasmus i 2015 et udvalg af værker fra denne serie.
Nu præsenterer Gallerie Rasmus et udvalg af de nyeste “Breve til Kurt Schwitters”, hvor Domene i af seriens hvert værker bruger forskellige bogomslag som et grundlæggende element. Ideen med denne serie er at skabe associationer (nogle gange modstridende) mellem det originale indhold i bøgerne og temaet i det nye værk.
Desuden rummer denne udstilling en serie malerier med titlen “Cabaret Voltaire”, som går hånd i hånd med den tyske kunstners Dada-univers. “Cabaret Voltaire” er ikke kun fyldt med referencer til kunsthistorien, men rummer også notater om politik og samfund. For eksempel bliver et fotografi af flere arbejdere, der forlader en sovjetisk fabrik, transformeret og manipuleret ved at bruge billeder af Kandinskys kunst; et billede af andre fabriksarbejdere viser dem manipuleret i Duchamps værker; eller en fredfyldt rolig scene bliver ændret med skildringer af krig.

Dolors Rusiñol Masramon – Spanien

 Quim Domene – Spanien