Kunstforeningen Rasmus

Velkommen til kunstforeningen Rasmus

Gå til:

Om Kunstforeningen Rasmus

Kunstforeningen Rasmus har en lang og stolt historie der går helt tilbage til 1993.  Foreningen har i sin levetid haft knap 400 medlemmer. 

Formålet med Kunstforeningen Rasmus er at give vores medlemmer gode kunstoplevelser. I løbet af året køber vi kunst på galleriets ferniseringer og fra galleriets store samling. De indkøbte værker udloddes ved den årlige bortlodning. 

Vi nyder at rejse og se forskellige kulturer og kunst, både i ind- og udland. Vi har blandt andet besøgt Barcelona, London, Stockholm, Budapest, Hamborg, Rendsborg Lyon og Riga. 

Prisen for et medlemskab i kunstforeningen er kun 800 kr. om året. Dette kontingent giver også adgang til at deltage ved kunstforeningens arrangementer, i den årlige general forsamling og bortlodning af de indkøbte værker. 

Vil du være en del af kunstforeningen Rasmus er du velkommen til at kontakte kasserer Gitte Knudsen via email
kunst@kf-rasmusodense.dk

Nyheder

Kære medlem(mer)

Godt Nytår.

Det er igen tid til at læse mere om vores aktive kunstforening. 

Læs mere i NYT om:

– BILLEDEKUNST OG KORTFILM 7. FEBRUAR 2023
– DENGANG I SIBIRIEN 28. FEBRUAR 2023
– KUNSTNERNES VINE 16. MARTS 2023

Hent NYT 15.01.2023 her.

Venlig hilsen

Anne Fugl
formand

 

Kunstindkøb 2022-23

Bestyrelsen er godt igang med kunstindkøb vedr. 2022-23.

De allerede indkøbte værker ses her på siden.

Foreningsgoder

Rabat ved kunstkøb i Gallerie Rasmus. Der skal for god ordens skyld erindres om, at kunstforeningens medlemmer kan få 10% rabat ved køb af kunstværker til priser over 2.500, – kr.

Rabat ved leje af sommerhus i Skagen. Peter Rasmus tilbyder medlemsrabat ved leje af spændende bolig i Skagen. Se mere herom på galleriets hjemmeside!

Afholdte arrangementer

Vi er meget glade for den store opbakning til Kunstforeningen Rasmus og vores arrangementer. Vi arbejder altid på at arrangere de mest spændende aktiviteter for vores medlemmer, hvorfor vi håber at i også vil deltage aktivt i fremtiden. 

Nedenfor ses et uddrag af vores aktiviteter.

Italiensk aften den 18. november 2022

Italiensk aften hvor Vigga Bro berigede os med hendes fortælling fra Cori i Italien.

God mad og vin gik hånd i hånd.

Catullo, ekspert i olivenolie, lærte os at skelne den gode olivenolie fra dårlige.

En fantastisk aften i fællesskabets tegn.


D. 8. og 9 juni var Kunstforeningen på tur til MIDTJYLLAND med rundvisning i Deep Forest Art Land ved Kibæk syd for Herning.

Efter frokost på cafeen i Heart – Herning Museum of Contemporary Art rundvisning på museet. Middag og overnatning på Skarrildhus. Dagen efter besøg i  Videbæk Kirke og frokost og rundvisning på Arne Haugen Sørensen Museet i Videbæk.Turen sluttede med besøg på Keramikværkstedet i Ejstrupholm hos Nina Lund og Jean-Francois Thierion. 


Sommertur til VESTSJÆLLAND 5.-7. august m atelierbesøg hos Lars Ly  i  Sorø og efterfølgende guidet rundvisning og frokost på Sorø Kunstmuseum.

Så gik turen til den nyrestaurerede Sorø Slotskirke – også her med dygtig rundviser. Galleriet havde fernisering på Kobæk Strand, hvor vi også spiste middag og overnattede. Dag 2 Holmegård Glasværk – Picasso – En hyldest til keramikken – Kähler Samlingen – rundvisning og frokost før turen gik til Camp Adventure med tur op i Skovtårnet. Så retur til Kobæk Strand og middag på hotellet. Sidste dag guidet tur i museumsbus i Skælskør og forbi nogle af de store herrregårde i området.

25. august havde vi FÆLLESSPISNING  i Galleriet med laks og rejser fra Skagen.

Og d. 19. september var vi på besøg i Kostumarium og Retsbygningen i SVENDBORG. Vi fik fik introduktion til broderiarbejde og til kostumeudstillingen Pomp og Pragt før turen gik til Retsbygningen – udsmykket med moderne kunst lavet til stedet.


ÅRETS UDLANDSTUR 2022

Fra 27. august til 3. september havde en busfuld medlemmer en fin og spændende tur til LETLAND OG RIGA  med Per Nielsen fra Galleriet som kyndig arrangør og guide.

14. oktober endnu et socialt arrangement med fernisering, spisning og musik på CARLSLUND

Alle arrangementer fuldtegnede og i følge deltagerne vellykkede.

Fyns Grafiske Værksted den 8. december 2021.

Fyns Grafiske Værksted er en sand perle! 

Det er imponerende, at værkstedet har ca. 300 medlemmer og heraf grafikere fra ca. 20 nationer.

”Grafikken” havde en flot grafikudstilling og der var mulighed for køb af fantastiske grafiske værker.

De fynske værker havde netop været udstillet i Bilbao.

Per Nielsen gav os en uddybende forklaring af de grafiske teknikker. Efter en rundvisning i værkstedet fik vi mulighed for at se, hvordan et litografi bliver til.

En lærelig eftermiddag med kunstforeningen Rasmus.


”Lettisk kunst i går, i dag og i morgen” den 17. november 2021

Grundlaget for en god tur til Letland blev lagt. Per Nielsen kommer ofte til Letland og har en imponerende viden om lettisk kunst og kultur. Det kommer de kommende deltagere til Letland til gode.

Kunstforeningens tur til Letland er fra lørdag den 27. august til lørdag den 3. september 2022. 

Sensommertur til Fjordenhus og Vejle Kunstmuseum tirsdag den 12. oktober 2021.

“Kunst for Kød” var overskriften for rundvisningen på Vejle Kunstmuseum. En fantastisk kunstsamling som slagtemesteren betalte med naturalier.

Frokosten bestod af stjerneskud, som blev nydt på Hotel Munkebjerg med en fantastisk udsigt over Vejle fjord.

Herefter gik turen til Fjordenhus, som den dansk-islandske kunstner, Olaf Eliasson, har designet. Vores guide gav en uddybende rundvisning i den ikoniske bygning.

En interessant og indholdsrig dag for de 30 deltagere.

 


Henriette Hørlücks skole 29. september 2021

Skolens smukke lokaler er fyldt med kunst fra gulv til loft.

Deltagerne fik en usædvanlig oplevelse af en privatejet skole med en dedikeret skoleleder, der har brugt sit liv på at samle kunst.

Det blev en uforglemmelig eftermiddag for de 30 deltagere.

 


Randersturen den 3. og 4. september 2021

Formålet med Kunstforeningen Rasmus er at give medlemmerne en god kunstoplevelse, og det må siges, at dette punkts formål blev opfyldt til fulde. 

Vi havde en utrolig spændende og interessant tur.

Vi mødtes på Gaiamuseet præcis kl. 11.00. Fik en guidet rundvisning på museet, som har focus på ”outsiderkunst”. Der var værker fra hele verden, og interessant at se, hvordan og hvor flot man involverer mennesker med særlige behov i kunsten. Det var også fantastisk at se, hvor begejstret og entusiastisk det professionelle personale, med stor respekt, talte med og om de enkelte beskyttede unge mennesker. Vi besøgte også Gaias kunstakademi. Sluttede af med frokost i Gaia museets kantine.

Ingen tid at spilde… så vi spadserede til Randers kunstmuseum, som havde en særudstilling med Sven Dalsgaard. Han er født i Randers i 1914, og boede der samt passede sin mor indtil hendes død. Sven Dalsgaard dyrkede sin kunst i alle afskygninger ….. blev skældt ud af byens borgere …. og hans kunst blev gemt væk og vandaliseret.  Stille og roligt med årene blev Sven Dalsgaard accepteret og nu en feteret kunstner, hvis kunstværker efterhånden er kommet frem af gemmerne, og bliver vist frem med stor stolthed. 

 

Et foredrag af museumsdirektør Lise Jeppesen gjorde det hele fuldendt. Vi begyndte at stille spørgsmål til os selv om Svend Dalsgaard, hvem var han i grunden… hvorfor… hvorfor ikke… .hvordan….osv.  Vi afsluttede dagen med et teaterstykke ”Svend fra Randers” med en introduktion af Jesper Riefensthal. 

Efter en ”blå” drink i baren, (ved ikke, om den blå farve er Svend Dalsgaards yndlingsfarve), blev vi involveret i teaterstykket, da vi fik udleveret en blå plade (med øjne), som vi skulle tage op foran ansigtet, og synge med på Svends konfirmationssang. Teaterstykket viste Svend Dalsgaards liv fra fødsel til død, og da han var født i tvillingernes tegn, blev han konstant udfordret af sin indre tvilling. Et stærkt stykke, som i den grad leverede varen og fik sat Svend Dalsgaard godt og grundigt ind under huden på mig. Det var en hel dag i Svend Dalsgaards tegn. Den nat var det svært at falde i søvn.

Ind imellem blev vi naturligvis trakteret med kaffe og aftensmad og vi var selvfølgelig nogle, der efter teaterstykket måtte have en drink i baren på hotel Randers, hvor vi boede. inden vi sagde godnat til hinanden. 

Efter et lækkert morgenbord på et yderst dejligt hotel, måtte vi have traveskoene på. Der var tid til en guidet byrundvisning, hvor vi igen så kunstværker af Svend Dalsgaard. Vi sluttede af med et besøg på et cykelværksted/galleri, hvor Indehaveren Claus Ørsted også havde en udstilling af Svend Dalsgaard. Han var ivrig fortæller og han havde formået at lave et sammensurium af cykelværksted og galleri, med stor forkærlighed for Svend Dalsgaard… Ja, det forstår man godt!

Nu var vi mætte af kunst og Svend Dalsgaard, og snart blev vi mætte på Cafe Jens Otto. De rødternede duge og vasketøjet i loftet fik os ned på jorden igen, og efter en dejlig frokost gik turen til bofællesskabet Drivhuset. 

Ole Eeg fortalte om stedet med 18 sammenhængende lejligheder i forskellige størrelser overdækket af glas. (deraf navnet Drivhuset). Det hele bygget på et smukt kuperet og naturskønt område, og alle har egen lille have. Ole Eeg har boet der i 37 år. Man spiser sammen 5 dage om ugen, og alle er med i et eller andet udvalg, der har opgaver at løse. Vi besøgte 3 lejligheder i forskellige størrelser, og sluttede besøget af med kaffe og kage.

Så var det tid til at køre mod  nord….syd….øst….vest, alt efter de aftaler man havde efterfølgende. Det var en fantastisk, fabelagtig, fantasifuld og farverig tur, som har gjort Svend Dalsgaard levende for mig.

Tak for den oplevelse.

Byvandring "fra gade til by"

Tak til kunstforeningen og Mikael Ryder for et flot arrangement søndag d. 20. juni 2021.

Stig Langsager, som var hovedansvarlig og projektleder for byfornyelsen ledte os gennem det nyskabte kvarter i og omkring den tidligere Thomas B. Thriges gade – og det med stor autoritet og fortælleglæde, og som han sagde: ” I skal nok få et ordentligt standardforedrag, men hvis I spørger løs, så kan det gå hen og blive rigtig godt” – og det blev det. Nok en gang – tak for en fin eftermiddag med indhold!

Vh. Kurt Berg Petersen

Også de 25 deltagere på vandringen d. 27.6 havde en fin og interessant tur med Stig Langsager og kan helt tilslutte sig Kurts anmeldelse.

 

Kvium i geværfabrikken i Otterup den 13.6.21

Også den 2. søndag i juni bød på et arrangement for medlemmerne i Kunstforeningen Rasmus.
Denne søndag aften mødtes 46 medlemmer til ”Kvium collected – en samlers passion” i Geværfabrikken.

Kunstkonsulent Kenneth Rasmussen fortalte os om baggrunden for udstillingen af de 40 værker som er i privat eje. Han introducerede os for Kviums univers, inden vi selv skulle forholde os til hans værker. Aftenen sluttede med kaffe og dejlig rabarberkage, hvor vi nød tid til samvær og diskussion.

Faaborg Kunstmuseum og Svelmøturen 6.6.21

En dejlig sommerdag mødtes 33 medlemmer i Faaborg Museum til en særudstilling med 50 forskellige værker af Andy Warhol i den charmerende lejlighed i Konservesgården.

Efterfølgende fik vi den spændende historie om mæcen Mads Rasmussen og museets tilblivelse. Vi fik en gennemgang af Peter Hansens berømte maleri samt de mysterier billedet gemmer. Faaborg museum og malerier af de fynske malere er absolut et besøg værd.

Turen gik efterfølgende til den ukendte perle Svelmø, hvor vi med traktor og vogn blev kørt over vandet. Vi havde en fantastisk rundvisning på øen med geder i snor og fantastiske historier og anekdoter undervejs.

Dagen blev afsluttet med ”Ø-ko-bøf med nye kartofler og tilbehør.

Dette var startskuddet efter genoplukningen og nye aktiviteter er undervejs.

Lyon - 2019

På grund af den store interesse fra vores medlemmer var ikke med end to grupper i LYON fra d. 6 – 10 og fra d. 13-17 september – begge med 24 deltagere.

Lyon tog imod i strålende sommervejr – sol og 30 grader om dagen og lune aftener med op til 24 grader. Bedre kunne det ikke være.

Og Hotel Phénix i den nordlige del af den gamle by ud til floden Saône, var en hyggelig og perfekt base for vore aktiviter.

Guidet rundvisning i Den game BY og på Musée des Beaux-Arts, besøg på det nye Musée de Confluence, beliggende hvor floderne Saône og Rhône løber sammen, sejltur på Saône, guidet tur på Silkemuseet med indføring i silkevævningens kunst og historie, besøg på markedet ved La Croix-Rousse og i Halles de Beaucuse.

For slet ikke at tale om de lokale kulinariske oplevelser på de Bouchoner vi spiste på om aftenen.

Mætte af mad og indtryk kunne vi flyve hjem med tak for endnu en god og indholdsrig udlandstur.

Som forhåbentlig ikke bliver den sidste.  

Generalforsamling

Generalforsamlingen i kunstforeningen bliver afholdt årligt i slutningen af april. 

Her under vil du kunne læse indkaldelser, gevinstlister, regnskaber og andet omkring og fra generalforsamlingen. 

Referat fra den ordinær generalforsamling april 2022 – her

Det reviderede regnskab – her 

Formandens beretning – her

Ekstraordinær generalforsamling januar 2022

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 17. januar 2022 – her

Referat fra den ekstraordinær generalforsamling – her

Indkøbte værker

Her kan du se Kunstforeningen Rasmus Odenses indkøbte værker.

Bestyrelsens kunstindkøb

Mindst 90% af kontingentet pr. regnskabsår skal anvendes til indkøb af kunstværker.

Bestyrelsen mødes ca. 6 gange om året – primært i forbindelse med galleriets ferniseringer – for at indkøbe kunstværker til bortlodning på generalforsamlingen i april.

Desuden indkøber bestyrelsen kunstværker fra galleriets store beholdning af værker af kunstnere der er tilknyttet galleriet.

Ca 20% af værkerne er stående værker (skulpturer og ligende). Klik på værket for at se det i stor størrelse. 

Indkøbte værker 2022/2023

1a. Andrzej Kasperzak
Maleri på papir.
39x27cm.

1b. Andrzej Kasperzak
Maleri på papir
39x27cm.

2. Pierre Bonetto
Maleri på håndgjort papir
88x66cm.

3. Pierre Bonetto
Maleri på håndgjort papir
88x66cm.

4. Richard Rackham
Glasskål
h 16cm.

5. Maise Corral “Things”
Maleri på lærred
65×92 cm

6. Maise Corral “Waltzing”
Maleri på lærred
30x30cm

7A. Kurt Mair
Radering
54×57 cm.

7B. Kurt Mair
Radering
54x57cm.

8. Kurt Mair
Maleri på lærred
80x50cm.

9. Svend Havsteen Mikkelsen
Litografi
77x91cm.

10. Bernard Remusat
Grafik
76x96cm.

11. Henri Guibal
Gravure
84x70cm.

12a. Marianne Christoffersen
Maleri på papir
50x50cm.

12b. Marianne Christoffersen
Maleri på papir
50x50cm.

13. Marianne Christoffersen
Maleri på lærred
50×50 cm.

14. Lene Regius
Keramisk krukke
h 43cm.

15. Jes Fomsgaard
Radering
78x58cm.

16. Jes Fomsgaard
Radering
78x58cm.

17a. Marianne Christoffersen
Håndkoloreret grafik
45x65cm.

17b. Marianne Christoffersen
Håndkoloreret grafik
45x65cm.

18a+b. Lene Regius
Keramiske krukker
h27 h14 cm.

19a. Ralph Bernabei
Maleri på papir
56x51cm. 

19b. Ralph Bernabei
Maleri på papir
56x51cm. 

20a. Ralph Bernabei
Maleri på papir
56x51cm. 

20b. Benedicte Castenschiold
Keramisk krukke
h 15 cm

21. Robert Jacobsen
Serigrafi
115x80cm.

22. Andy Warhol
“Sunday B Morning”
Serigrafi
91x91cm.

23. Artigasplanas
Skulptur bronze jern
h32 cm.

24. Artigasplanas
Skulptur bronze jern
 h32cm.

25. Barbara Morin
Skulptur
h 65 cm.

26. Barbara Morin
Maleri på lærred
55x46cm.

27. Anne Brérot
Maleri på plade
35x35cm.

28 a+b. Anne Brérot
Maleri på plade
25x25cm.

29. Artigasplanas
Skulptur bronze jern
h31cm.

30 a+b. Marianne Christoffersen_ 2 stk grafik
72x72cm.

31a. Sophie Paffoy
Mixed media
60x46cm.

31b. Sophie Paffoy
Mixed media
60x46cm.

32. Martin Nybo Jensen
Keramisk pude
h23cm.

33. Kjeld Ulrich
Maleri på papir
90x70cm.

34. Karin Olesen
Mixed media
54x70cm. 

35. Kjeld Ulrich
Maleri på papir
98x76cm.

36. Martin Nybo Jensen
Keramisk skammel
h50cm.

37 a+b. Bendedicte Castenschiold
to stk keramik
h23 og h14cm.

39. Rusinol Masramon
Maleri på lærred
30×30 cm.

40. Rusinol Masramon
Maleri på lærred
32×45 cm.

41. Quim Domene
Cactus V
d 40 cm.

42. Quim Domene
Maleri og collage på serigrafi
40×30 cm.

43. Quim Domene
Maleri og collage på serigrafi
40×30 cm.

44. Kjeld Ulrich
Maleri på lærred
50×40 cm.

45. Anders Moseholm
Grafisk tryk
75×90 cm.

46. Andrzej Kasprzak
Maleri på papir
88×72 cm.

47. Frank Hammershøj
Maleri på plade 
45×58 cm

48. Martin Nybo Jensen
Keramisk fad
d 58 cm

49A. John Rundstrøm
Solofyt
Skulpturelt porcelæn
 h 22 cm

49B. John Rundstrøm
Solofyt
Skulpturelt porcelæn
 h 18 cm

50. Joël Gangloff
Maleri på lærred
40×40 cm

51. Joël Gangloff
Maleri på lærred
40×40 cm

52. Laurent Chabolle
Oiseau mécanique
Vægobjekt
h 36 cm

53. Misja Kristoffer Rasmussen
Mixed media på papir
110×80 cm

54. Mathieu Weemaels
Pastel
63×83 cm

55. Frank Hammershøj
Nordatlantiske profiler
Maleri på papir
80×57 cm

56A. Jacques Clauzel
Radering
79×60 cm

56B. Jacques Clauzel
Radering
79×60 cm.

57. Søren Wullum
Lange lømmel
Keramisk figur
h 48 cm

58. Søren Wullum
Hjerter konge
Keramisk figur
h 33 cm

59. Betina Huber
Glasvase
h 16 cm

60. Betina Huber
Glasvase
h 19 cm

61. Betina Huber
Glasvase
h 25 cm

62. Holm & Hempel
Skulpturel metalkande
h 22 cm

63. Stine Ernst
Keramisk figur
h 30 cm

64. Stine Ernst
Keramisk figur
h 30 cm

65. Karel Appel
Litografi
96c74 cm

66. Peter Brandes
Maleri på papir
56×41 cm

67. Andrzej Kasprzak
Maleri på lærred
50×50 cm

68. Øssur Mohr
Maleri på lærred
60×50 cm

69. Øssur Mohr
Maleri på lærred
40×40 cm

70a. Annemette Klit
Vase
h 24 cm

70b. Steen Lykke Madsen
Radering
55×65 cm

71. Steffan Herrik
Skulptur
h 18 cm

72. Lone Osmann
“To søstre”
Bronzefigur
h 17 cm

73. Lone Osmann
“En kvinde”
Bronzefigur
h 22 cm

74. Lone Osmann
“Kvinde på mur”
Bronzefigur
h 27 cm

75. Beatriz Garrigo
Keramisk skål
h 19 cm.

76. Beatriz Garrigo
Keramisk skål
h 19 cm.

77. Viktor IV
“Runestav”
Maleri på drivtømmer
53×20 cm.

78. Beatriz Garrigo
Maleri på lærred
60×80 cm.

79. Claudia Poinsard
Maleri på lærred
73×60 cm.

80. Ann-Lisbeth Sandvig
Maleri på lærred
80×65 cm.

81. Karel Appel
Serigrafi
70×90 cm.

82. Torben Ebbesen
Mixed media
77×86 cm.

83. Laura Iniesta
Mixed media
50×50 cm.

84. James Coignard
Mixed media
73×61 cm.

85. Malene Landgreen
Litografi
57×48 cm

86a. Patrick Lost
Radering
69×53 cm.

86b. Patrick Lost
Radering
69×53 cm.

87. Carsten Rudolfsen
Keramisk fad
d 38 cm.

88. Svend Boe Haugaard
Maleri på lærred
108×125 cm.

89. Jett-te L Ranning
Maleri på lærred
60×80 cm.

Bestyrelse og vedtægter

Bag de mange aktiviteter i kunstforeningen er vores bestyrelse. Denne bestyrelse mødes 5 gange i året, hvor der løbende er fokus på alt fra medlemstal til arrangementer og indkøb af kunst. Alle arrangementer diskuteres, planlægges og evalueres nøje, for at vi sikrer os den bedst mulige afviklelse og oplevelse for medlemmerne af kunstforingen. 

Vedtægterne kan læses her:

Herunder ses vores nuværende bestyrelse: 

Anne Fugl

Formand
51 90 77 47

Anne@fugl.biz

Gitte Knudsen

Kasserer
60 93 49 94

kunst@kf-rasmusodense.dk

Jan Steffensen

Sekretær
40 33 99 20

jan.steffensen@outlook.dk

Bjarne S. Andersen

Bestyrelsesmedlem
61 28 54 28

bjarnesa16@gmail.com

Peter Seeberg

Bestyrelsesmedlem
66 11 48 18

peter.seeberg@hotmail.com

Merete Rasmussen

Bestyrelsesmedlem
21 39 14 09

meretemoellerrasmussen@gmail.com

Bente Musiat

Bestyrelsesmedlem
60 83 95 03

b.musiat@gmail.com

Mikael Ryder

Suppleant
30 32 10 01

mikael@ryder.dk