Kunstforeningen Rasmus Odense

Gå til:

Velkommen til kunstforeningen Rasmus odense

Kunstforeningen Rasmus samles omkring en fælles passion for kunst. Vi afholder løbende aktiviteter, hvor vi både dyrker kunst og vores fællesskab. Vi har klart Odenses bedste kunstforening og afholder flere arrangementer. 

Find indkøbte værker her.

Om Kunstforeningen Rasmus

Kunstforeningen Rasmus har en lang og stolt historie der går helt tilbage til 1993.  Foreningen har i sin levetid haft over hele 350 medlemmer. 

Formålet med Kunstforeningen Rasmus Odense er at give vores medlemmer en uforglemmelig kunstoplevelse. Gennem et helt år opkøber vi nyt og spændende kunst fra Gallerie Rasmus som udloddes til vores medlemmer. 

Vi nyder at rejse og se forskellige kulturer og kunst. Vi har blandt andet besøgt Barcelona, London, Stockholm, Budapest, Hamborg og Rendsborg. 

Prisen for et medlemskab i kunstforeningen er kun 800 kr. om året. Dette kontigent adgang til at deltage ved kunstforeningens arrangementer og i den årlige general forsamling. 

Vil du være en del af kunstforeningen Rasmus Odense er du velkommen til at kontakte kasserer Gitte Knudsen via email kunst@kf-rasmusodense.dk

Nyheder

Der kommer løbende nyheder fra bestyrelsen omkring arrangementer, genereal forsamling og andet. Hold dig løbende opdateres her og læs vores nyhedsbreve nedenfor. 

NYT109 – JUNI20 (LÆS NU)

NYT108 – AUGUST 20 (LÆS NU)

Bortlodning af indkøbte kunstværker 2021

Bortlodningen af årets gevinster foregik i Galleriet fredag d. 25. juni. I det fine vejr fulgte mere end 50 medlemmer den spændende udtrækning af de 81 glade vindere, mens Galleriet solgte pølser og drikkevarer og folk hyggede sig. Usædvanligt mange vandt deres 1.prioritet i år – også mange, der først blev trukket ud i den allersidste del af lodtrækningen. Således blev gevinst nr. 78 også en glad vinders 1. prioritet.

Så snart alle gevinster er valgt og fordelt kan gevinstlisten hentes her.

Grundet sparede udgifter til generalforsamlingen har vi indkøbt lidt bedre og dyrere værker til bortlodning. Næste års generalforsamling vil (forhåbentligt) blive afholdt på Hotel H.C. Andersen. Datoen er den 29. april 2022.

Foreningsgoder. 

Rabat ved kunstkøb i Gallerie Rasmus Der skal for god ordens skyld erindres om, at kunstforeningens medlemmer kan få 10% rabat ved køb af kunstværker til priser over 2.500, – kr.

Rabat ved leje af sommerhus i Skagen Elsemarie og Peter Rasmus tilbyder medlemsrabat ved leje af spændende bolig i Skagen. Se mere herom på galleriets hjemmeside!

Afholdte arrangementer

Vi er meget glade for den store opbakning til Kunstforeningen Rasmus Odense og vores arrangementer. Vi arbejder altid på at arrangere de mest spændende aktiviteter for vores medlemmer, hvorfor vi håber at i også vil deltage aktivt i fremtiden. 

Nedenfor ses et uddrag af vores aktiviteter.

Kvium i geværfabrikken i Otterup den 13.6.21

Også den 2. søndag i juni bød på et arrangement for medlemmerne i Kunstforeningen Rasmus.
Denne søndag aften mødtes 46 medlemmer til ”Kvium collected – en samlers passion” i Geværfabrikken.

Kunstkonsulent Kenneth Rasmussen fortalte os om baggrunden for udstillingen af de 40 værker som er i privat eje. Han introducerede os for Kviums univers, inden vi selv skulle forholde os til hans værker. Aftenen sluttede med kaffe og dejlig rabarberkage, hvor vi nød tid til samvær og diskussion.

Byvandring "fra gade til by"

Tak til kunstforeningen og Mikael Ryder for et flot arrangement søndag d. 20. juni.

Stig Langsager, som var hovedansvarlig og projektleder for byfornyelsen ledte os gennem det nyskabte kvarter i og omkring den tidligere Thomas B. Thriges gade – og det med stor autoritet og fortælleglæde, og som han sagde: ” I skal nok få et ordentligt standardforedrag, men hvis I spørger løs, så kan det gå hen og blive rigtig godt” – og det blev det. Nok en gang – tak for en fin eftermiddag med indhold!

Vh. Kurt.

Også de 25 deltagere på vandringen d. 27.6 havde en fin og interessant tur med Stig Langsager og kan helt tilslutte sig Kurts anmeldelse.

 

Faaborg Kunstmuseum og Svelmøturen 6.6.21

En dejlig sommerdag mødtes 33 medlemmer i Faaborg Museum til en særudstilling med 50 forskellige værker af Andy Warhol i den charmerende lejlighed i Konservesgården.

Efterfølgende fik vi den spændende historie om mæcen Mads Rasmussen og museets tilblivelse. Vi fik en gennemgang af Peter Hansens berømte maleri samt de mysterier billedet gemmer. Faaborg museum og malerier af de fynske malere er absolut et besøg værd.

Turen gik efterfølgende til den ukendte perle Svelmø, hvor vi med traktor og vogn blev kørt over vandet. Vi havde en fantastisk rundvisning på øen med geder i snor og fantastiske historier og anekdoter undervejs.

Dagen blev afsluttet med ”Ø-ko-bøf med nye kartofler og tilbehør.

Dette var startskuddet efter genoplukningen og nye aktiviteter er undervejs.

Lyon - 2019

På grund af den store interesse fra vores medlemmer var ikke med end to grupper i LYON fra d. 6 – 10 og fra d. 13-17 september – begge med 24 deltagere.

Lyon tog imod i strålende sommervejr – sol og 30 grader om dagen og lune aftener med op til 24 grader. Bedre kunne det ikke være.

Og Hotel Phénix i den nordlige del af den gamle by ud til floden Saône, var en hyggelig og perfekt base for vore aktiviter.

Guidet rundvisning i Den game BY og på Musée des Beaux-Arts, besøg på det nye Musée de Confluence, beliggende hvor floderne Saône og Rhône løber sammen, sejltur på Saône, guidet tur på Silkemuseet med indføring i silkevævningens kunst og historie, besøg på markedet ved La Croix-Rousse og i Halles de Beaucuse.

For slet ikke at tale om de lokale kulinariske oplevelser på de Bouchoner vi spiste på om aftenen.

Mætte af mad og indtryk kunne vi flyve hjem med tak for endnu en god og indholdsrig udlandstur.

Som forhåbentlig ikke bliver den sidste.  

Skagensturen 27.-29- april 2018

Generalforsamling 2021

Generalforsamlingerne i kunstforeningen bliver afholdt årligt i slutningen af april. 

Her under vil du kunne læse indkaldelser, gevinstlister, regnskaber og andet omkring og fra generalforsamlingen. 

Referatet kan hentes på dette link

Det revideret men ikke underskrevne regnskab 2021

Se gevinstlisten 2021 – klik her

Se værkoversigt 2021 – klik her

Indkøbte værker

Her kan du se Kunstforeningen Rasmus Odenses indkøbte værker.

Bestyrelsen mødes ca. 6 gange om året – primært i forbindelse med galleriets ferniseringer – for at indkøbe kunstværker til bortlodning på generalforsamlingen i april.

Desuden indkøber bestyrelsen kunstværker fra galleriets store beholdning af værker af kunstnere der er tilknyttet galleriet.

Ca 20% af værkerne er stående værker (skulpturer og ligende).  

Få printvenlig værkoversigt 2021 – klik her

Bestyrelse og vedtægter

Bag de mange aktiviteter i kunstforeningen er vores bestyrelse. Denne bestyrelse mødes 5 gange i året, hvor der løbende er fokus på alt fra medlemstal til arrangementer og indkøb af kunst. Alle arrangementer diskuteres, planlægges og evalueres nøje, for at vi sikrer os den bedst mulige afviklelse og oplevelse for medlemmerne af kunstforingen. 

Vedtægterne kan læses her:

Herunder ses vores nuværende bestyrelse: 

Anne Fughl

Formand
51 90 77 47

Anne@fugl.biz

Gitte Knudsen

Kasserer
60 93 49 94

kunst@kf-rasmusodense.dk

Jan Steffensen

Sekretær
40 33 99 20

jan.steffensen@outlook.dk

Bjarne S. Andersen

Bestyrelsesmedlem
61 28 54 28

bjarnesa16@gmail.com

Peter Seeberg

Bestyrelsesmedlem
66 11 48 18

peter.seeberg@hotmail.com

Merete Rasmussen

Bestyrelsesmedlem
21 39 14 09

meretemoellerrasmussen@gmail.com

Bente Musiat

Bestyrelsesmedlem
60 83 95 03

b.musiat@gmail.com

Mikael Ryder

Bestyrelsesmedlem
30 32 10 01

mikael@ryder.dk