Kunstforeningen Rasmus Odense

Velkommen til kunstforeningen Rasmus odense

Vi synes, at vi har Odenses bedste kunstforening.  Vi afholder en lang række arrangementer og arrangerer også kunstrejser til udlandet, men først og fremmest indkøber vi kunstværker i galleriet til bortlodning til vores medlemmer. 

Gå til:

Om Kunstforeningen Rasmus

Kunstforeningen Rasmus har en lang og stolt historie der går helt tilbage til 1993.  Foreningen har i sin levetid haft knap 400 medlemmer. 

Formålet med Kunstforeningen Rasmus Odense er at give vores medlemmer gode kunstoplevelser. I løbet af året køber vi kunst på galleriets ferniseringer og fra galleriets store samling. De indkøbte værker udloddes ved den årlige bortlodning. 

Vi nyder at rejse og se forskellige kulturer og kunst, både i ind- og udland. Vi har blandt andet besøgt Barcelona, London, Stockholm, Budapest, Hamborg, Rendsborg og Lyon. I 2020- og 21 måtte vi desværre aflyse den planagte tur til Bergen. 

Prisen for et medlemskab i kunstforeningen er kun 800 kr. om året. Dette kontingent giver også adgang til at deltage ved kunstforeningens arrangementer, i den årlige general forsamling og bortlodning af de indkøbte værker. 

Vil du være en del af kunstforeningen Rasmus Odense er du velkommen til at kontakte kasserer Gitte Knudsen via email kunst@kf-rasmusodense.dk

Nyheder

Der kommer løbende nyheder fra bestyrelsen omkring arrangementer, genereal forsamling og andet. Hold dig løbende opdateres her og læs vores nyhedsbreve nedenfor. 

SE SENESTE 2021 NYT her.

Kære medlem(mer)

Kunstforeningen Rasmus er i den heldige situation, at der er rigtig mange medlemmer, der har valgt (og de resterende forhåbentlig vælger at indbetale deres kontingent) at fortsætte i kunstforeningen – samt at der er rigtig mange nye medlemmer, der har meldt sig ind.
Det er vi i bestyrelsen super lykkelige for.
Vi benytter også lige lejligheden til at fortælle, at du/I har indbetalt dit/jeres kontingent. Tusind tak for det.
Vi iler med nye events, som de nuværende og nye medlemmer kan melde sig til – som sædvanlig efter først til mølle princippet ved indbetaling.

Der sker noget i Kunstforeningen Rasmus – og fremtiden bliver ingen undtagelse.

Er du interesseret i en tur til de baltiske lande næste år – så gå ikke glip af Per Nielsens foredrag/teaser
den 17. november 2021 kl. 19.30 i Gallerie Rasmus.

Venlig hilsen

Anne Fugl
formand

Bortlodning af indkøbte kunstværker 2021

Bortlodningen af årets gevinster foregik i Galleriet fredag d. 25. juni. I det fine vejr fulgte mere end 50 medlemmer den spændende udtrækning af de 81 glade vindere, mens Galleriet solgte pølser og drikkevarer og folk hyggede sig. Usædvanligt mange vandt deres 1.prioritet i år – også mange, der først blev trukket ud i den allersidste del af lodtrækningen. Således blev gevinst nr. 78 også en glad vinders 1. prioritet.

Gevinstlisten kan ses her.

Grundet sparede udgifter til generalforsamlingen har vi indkøbt lidt bedre og dyrere værker til bortlodning. Næste års generalforsamling finder sted i april 2022. Nærmere følger.

 

Foreningsgoder

Rabat ved kunstkøb i Gallerie Rasmus. Der skal for god ordens skyld erindres om, at kunstforeningens medlemmer kan få 10% rabat ved køb af kunstværker til priser over 2.500, – kr.

Rabat ved leje af sommerhus i Skagen. Peter Rasmus tilbyder medlemsrabat ved leje af spændende bolig i Skagen. Se mere herom på galleriets hjemmeside!

Afholdte arrangementer

Vi er meget glade for den store opbakning til Kunstforeningen Rasmus Odense og vores arrangementer. Vi arbejder altid på at arrangere de mest spændende aktiviteter for vores medlemmer, hvorfor vi håber at i også vil deltage aktivt i fremtiden. 

Nedenfor ses et uddrag af vores aktiviteter.

Sensommertur til Fjordenhus og Vejle Kunstmuseum tirsdag den 12. oktober.

“Kunst for Kød” var overskriften for rundvisningen på Vejle Kunstmuseum. En fantastisk kunstsamling som slagtemesteren betalte med naturalier.

Frokosten bestod af stjerneskud, som blev nydt på Hotel Munkebjerg med en fantastisk udsigt over Vejle fjord.

Herefter gik turen til Fjordenhus, som den dansk-islandske kunstner, Olaf Eliasson, har designet. Vores guide gav en uddybende rundvisning i den ikoniske bygning.

En interessant og indholdsrig dag for de 30 deltagere.

 


Henriette Hørlücks skole 29. september

Skolens smukke lokaler er fyldt med kunst fra gulv til loft.

Deltagerne fik en usædvanlig oplevelse af en privatejet skole med en dedikeret skoleleder, der har brugt sit liv på at samle kunst.

Det blev en uforglemmelig eftermiddag for de 30 deltagere.

 


Randersturen den 03. og 04. september 2021

Formålet med Kunstforeningen Rasmus Odense er at give medlemmerne en god kunstoplevelse, og det må siges, at dette punkts formål blev opfyldt til fulde. 

Vi havde en utrolig spændende og interessant tur.

Vi mødtes på Gaiamuseet præcis kl. 11.00. Fik en guidet rundvisning på museet, som har focus på ”outsiderkunst”. Der var værker fra hele verden, og interessant at se, hvordan og hvor flot man involverer mennesker med særlige behov i kunsten. Det var også fantastisk at se, hvor begejstret og entusiastisk det professionelle personale, med stor respekt, talte med og om de enkelte beskyttede unge mennesker. Vi besøgte også Gaias kunstakademi. Sluttede af med frokost i Gaia museets kantine.

Ingen tid at spilde… så vi spadserede til Randers kunstmuseum, som havde en særudstilling med Sven Dalsgaard. Han er født i Randers i 1914, og boede der samt passede sin mor indtil hendes død. Sven Dalsgaard dyrkede sin kunst i alle afskygninger ….. blev skældt ud af byens borgere …. og hans kunst blev gemt væk og vandaliseret.  Stille og roligt med årene blev Sven Dalsgaard accepteret og nu en feteret kunstner, hvis kunstværker efterhånden er kommet frem af gemmerne, og bliver vist frem med stor stolthed. 

Et foredrag af museumsdirektør Lise Jeppesen gjorde det hele fuldendt. Vi begyndte at stille spørgsmål til os selv om Svend Dalsgaard, hvem var han i grunden… hvorfor… hvorfor ikke… .hvordan….osv.  Vi afsluttede dagen med et teaterstykke ”Svend fra Randers” med en introduktion af Jesper Riefensthal. 

Efter en ”blå” drink i baren, (ved ikke, om den blå farve er Svend Dalsgaards yndlingsfarve), blev vi involveret i teaterstykket, da vi fik udleveret en blå plade (med øjne), som vi skulle tage op foran ansigtet, og synge med på Svends konfirmationssang. Teaterstykket viste Svend Dalsgaards liv fra fødsel til død, og da han var født i tvillingernes tegn, blev han konstant udfordret af sin indre tvilling. Et stærkt stykke, som i den grad leverede varen og fik sat Svend Dalsgaard godt og grundigt ind under huden på mig. Det var en hel dag i Svend Dalsgaards tegn. Den nat var det svært at falde i søvn.

Ind imellem blev vi naturligvis trakteret med kaffe og aftensmad og vi var selvfølgelig nogle, der efter teaterstykket måtte have en drink i baren på hotel Randers, hvor vi boede. inden vi sagde godnat til hinanden. 

Efter et lækkert morgenbord på et yderst dejligt hotel, måtte vi have traveskoene på. Der var tid til en guidet byrundvisning, hvor vi igen så kunstværker af Svend Dalsgaard. Vi sluttede af med et besøg på et cykelværksted/galleri, hvor Indehaveren Claus Ørsted også havde en udstilling af Svend Dalsgaard. Han var ivrig fortæller og han havde formået at lave et sammensurium af cykelværksted og galleri, med stor forkærlighed for Svend Dalsgaard… Ja, det forstår man godt!

Nu var vi mætte af kunst og Svend Dalsgaard, og snart blev vi mætte på Cafe Jens Otto. De rødternede duge og vasketøjet i loftet fik os ned på jorden igen, og efter en dejlig frokost gik turen til bofællesskabet Drivhuset. 

Ole Eeg fortalte om stedet med 18 sammenhængende lejligheder i forskellige størrelser overdækket af glas. (deraf navnet Drivhuset). Det hele bygget på et smukt kuperet og naturskønt område, og alle har egen lille have. Ole Eeg har boet der i 37 år. Man spiser sammen 5 dage om ugen, og alle er med i et eller andet udvalg, der har opgaver at løse. Vi besøgte 3 lejligheder i forskellige størrelser, og sluttede besøget af med kaffe og kage.

Så var det tid til at køre mod  nord….syd….øst….vest, alt efter de aftaler man havde efterfølgende. Det var en fantastisk, fabelagtig, fantasifuld og farverig tur, som har gjort Svend Dalsgaard levende for mig.

Tak for den oplevelse.

Byvandring "fra gade til by"

Tak til kunstforeningen og Mikael Ryder for et flot arrangement søndag d. 20. juni.

Stig Langsager, som var hovedansvarlig og projektleder for byfornyelsen ledte os gennem det nyskabte kvarter i og omkring den tidligere Thomas B. Thriges gade – og det med stor autoritet og fortælleglæde, og som han sagde: ” I skal nok få et ordentligt standardforedrag, men hvis I spørger løs, så kan det gå hen og blive rigtig godt” – og det blev det. Nok en gang – tak for en fin eftermiddag med indhold!

Vh. Kurt Berg Petersen

Også de 25 deltagere på vandringen d. 27.6 havde en fin og interessant tur med Stig Langsager og kan helt tilslutte sig Kurts anmeldelse.

 

Kvium i geværfabrikken i Otterup den 13.6.21

Også den 2. søndag i juni bød på et arrangement for medlemmerne i Kunstforeningen Rasmus.
Denne søndag aften mødtes 46 medlemmer til ”Kvium collected – en samlers passion” i Geværfabrikken.

Kunstkonsulent Kenneth Rasmussen fortalte os om baggrunden for udstillingen af de 40 værker som er i privat eje. Han introducerede os for Kviums univers, inden vi selv skulle forholde os til hans værker. Aftenen sluttede med kaffe og dejlig rabarberkage, hvor vi nød tid til samvær og diskussion.

Faaborg Kunstmuseum og Svelmøturen 6.6.21

En dejlig sommerdag mødtes 33 medlemmer i Faaborg Museum til en særudstilling med 50 forskellige værker af Andy Warhol i den charmerende lejlighed i Konservesgården.

Efterfølgende fik vi den spændende historie om mæcen Mads Rasmussen og museets tilblivelse. Vi fik en gennemgang af Peter Hansens berømte maleri samt de mysterier billedet gemmer. Faaborg museum og malerier af de fynske malere er absolut et besøg værd.

Turen gik efterfølgende til den ukendte perle Svelmø, hvor vi med traktor og vogn blev kørt over vandet. Vi havde en fantastisk rundvisning på øen med geder i snor og fantastiske historier og anekdoter undervejs.

Dagen blev afsluttet med ”Ø-ko-bøf med nye kartofler og tilbehør.

Dette var startskuddet efter genoplukningen og nye aktiviteter er undervejs.

Lyon - 2019

På grund af den store interesse fra vores medlemmer var ikke med end to grupper i LYON fra d. 6 – 10 og fra d. 13-17 september – begge med 24 deltagere.

Lyon tog imod i strålende sommervejr – sol og 30 grader om dagen og lune aftener med op til 24 grader. Bedre kunne det ikke være.

Og Hotel Phénix i den nordlige del af den gamle by ud til floden Saône, var en hyggelig og perfekt base for vore aktiviter.

Guidet rundvisning i Den game BY og på Musée des Beaux-Arts, besøg på det nye Musée de Confluence, beliggende hvor floderne Saône og Rhône løber sammen, sejltur på Saône, guidet tur på Silkemuseet med indføring i silkevævningens kunst og historie, besøg på markedet ved La Croix-Rousse og i Halles de Beaucuse.

For slet ikke at tale om de lokale kulinariske oplevelser på de Bouchoner vi spiste på om aftenen.

Mætte af mad og indtryk kunne vi flyve hjem med tak for endnu en god og indholdsrig udlandstur.

Som forhåbentlig ikke bliver den sidste.  

Generalforsamling 2021

Generalforsamlingerne i kunstforeningen bliver afholdt årligt i slutningen af april. 

Her under vil du kunne læse indkaldelser, gevinstlister, regnskaber og andet omkring og fra generalforsamlingen. 

Referatet kan hentes på dette link

Det revideret men ikke underskrevne regnskab 2021

Se gevinstlisten 2021 – klik her

Indkøbte værker

Her kan du se Kunstforeningen Rasmus Odenses indkøbte værker.

Bestyrelsens kunstindkøb

Mindst 90% af kontingentet pr. regnskabsår skal anvendes til indkøb af kunstværker.

Bestyrelsen mødes ca. 6 gange om året – primært i forbindelse med galleriets ferniseringer – for at indkøbe kunstværker til bortlodning på generalforsamlingen i april.

Desuden indkøber bestyrelsen kunstværker fra galleriets store beholdning af værker af kunstnere der er tilknyttet galleriet.

Ca 20% af værkerne er stående værker (skulpturer og ligende). Klik på værket for at se det i stor størrelse. 

Få printvenlig værkoversigt 2021 – klik her

Indkøbte værker 2021/2022

1. Barbara Morin. Capucine. Mixed media på lærred. 41x33cm

2. Marianne Christoffersen. Maleri på lærred. 50x40cm

3. Marianne Christoffersen. Maleri på lærred. 50x40cm

4.Ole Hempel. Træskulptur. h 63cm

5. Robert Jabobsen. Håndkoloreret radering. 62x75cm

6. Bertrand Dorny. Aquagravure. 69x69cm

7. Wilhelm Freddie. Litografi. 78x59cm

8. Friedrich Schröder Sonnenstern. Litografi. 77x98cm

9. Hedemann Hugo. Maleri på lærred. 104x116cm

10. Anne Vilsbøll. Håndgjort papir på lærred. 48x68cm

11. Jette L Ranning. Maleri på lærred. 54x72cm

12. Betty Cristine Fog. fotocollage på lærred. 98×98 cm.

13. Søren Wullum.  Keramisk figur. h 32cm

14. Jan Voss. Farveradering. 70x88cm

15. P O Hansen. Maleri på lærred. 47x40cm

16. Kjeld Ulrich. Maleri på lærred. 45x35cm

17. Lone Osmann. Bronzefigur. 12 cm

18a. Steen Kirkegaard Erichsen. Olie på plade. 30×30 cm

18b. Steen Kirkegaard Erichsen. Olie på plade. 30×30 cm

19. Anne Krøner. Olie på lærred. 70×50 cm

20. Gøttrup og Madsen. Glasskulptur. h 40cm

21. Gøttrup og Madsen. Glasskulptur. 45x9x9cm

22. Gøttrup og Madsen. Glasskulptur. 31x35cm

23a. Troels Trier. Grafik. 75x75cm

23b. Troels Trier. Keramik. h 18cm

24b. Troels. Keramik. h 27cm

25. Anne Brérot. Maleri på plade. 60x50cm

26. Anne Brérot. Maleri på plade. 60x50cm

27. Andrzej Kasprzal. Maleri på lærred. 70x50cm

28. Andrzej Kasprzal. Maleri på lærred. 50x60cm

29. Andrzej Kasprzal. Maleri på lærred. 50x50cm

30. Anne Brérot. Maleri på plade. 35x35cm

31_Malene Hammershøj_Malerie på lærred 70×80

32. Artigasplanas
Sarabanda
skulptur i bronze
21×8 cm.

33. Artigasplanas. ‘Show’.
Skulptur af bronze
28×21 cm.

34. Artigasplanas
‘Martonas Cirkus’
Skulptur af bronze og jern
16×47 cm.

35. Thomas Hamann
Aquagravure 120×34 cm.

36. Raymond-Émile Waydelich
Radering
66×84 cm.

37. Thomas Hamann
Aquagravure
71×87 cm.

38. Claus Bojesen
Gouache
82×70 cm.

39. Benjamin Torcal Torres
Maleri på lærred
80×70 cm.

40. Benjamin Torcal Torres
Maleri på lærred
80×70 cm.

41. Benjamin Torcal Torres
Maleri på lærred
55×45 cm.

42. Benjamin Torcal Torres
Maleri på lærred
45×55 cm.

43. Kirsten Holm
Keramisk krukke
H 19 cm.

44. Kirsten Holm
Keramisk krukke
H 18 cm.

45. Pierre Bonetto
Maleri på plade
80×60 cm.

46. Pierre Bonetto
Maleri på håndgjort papir
88×70 cm.

47a. Joël Gangloff
Maleri på lærred
 30×30 cm.

47b. Joël Gangloff
Maleri på lærred
30×30 cm.

48. Joël Gangloff
Maleri på lærred
60×60 cm.

49. Maja Lisa Engelhart
Litografi
94×70 cm.

50. Carl Henning Pedersen
Litografi
77×57 cm.

51. Arne Haugen Sørensen
Litografi
73×69 cm.

52. Bernard Remusat
Maleri på papir
77×63 cm.

53. Martin Nybo Jensen
Keramisk skammel
h46 cm.

54a. Andrzej Kasprzak
Håndkoloreret radering
45×58 cm.

54b. Martin Nybo Jensen
Vrangkrukke
h15 cm.

55. Martin Nybo Jensen
Keramisk skammel
h50 cm.

56. Malene Hammershøj
Maleri på lærred
70×80 cm.

57. Andrzej Kasprzak
Håndkoloreret radering
78×108 cm.

58a. Barbara Morin “Emma
Maleri på lærred
46×27 cm.

59b. Barbara Morin “Charlotte”
Maleri på lærred
46×27 cm.

59c. Barbara Morin “Lilli”
Maleri på lærred
46×27 cm.

Kunstindkøb og bortlodning - den nuværende situation

1. Kunst til bortlodning skal indkøbes i Gallerie Rasmus

2. Mindst 90% af kontingentet pr. regnskabsår skal gå til indkøb af kunstværker

3. Antallet af kunstværker til bortlodning skal svare til mindst 1/5 af det antal medlemmer foreningen har ved regnskabsårets afslutning. 

Ad 1. Vedtægterne § 2 

Bestyrelsens hovedopgave er at indkøbe kunstværker til bortlodning gennem Gallerie Rasmus. Dvs., at den kunst, der kan indkøbes, er værker af de kunstnere, der er tilknyttet Gallerie Rasmus og som udbydes til salg gennem galleriet.

Bestyrelsens indkøb sker primært i forbindelse med de ferniseringer galleriet arrangerer med galleriets kunstnere. 

Ad 2. Vedtægterne § 5 

Mindst 90 % af kontingentet pr. regnskabsår skal anvendes til indkøb af kunstværker. (Det faktiske tal har de seneste år ligget på ca. 94%). 

Ad. 3. Vedtægterne § 8 

Antallet af de kunstværker, der bortloddes på Generalforsamlingen skal svare til mindst 1/5 af det antal medlemmer, foreningen har ved regnskabsårets afslutning.

Eksempel: Dvs, at er medlemstallet f.eks. 350, skal der være indkøbt mindst 70 kunstværker til bortlodning (plus 2 ekstra værker for at øge valgmulighederne).

90 % af det nuværende kontingent på 800,- kr. pr. år er 720,- kr. Det betyder, at der kan/ skal indkøbes kunst for 720,- x 350 = 252.000,- kr.

Det svarer til en gennemsnitspris pr. kunstværk på ca. 3.600,- kr. – ekskl. den rabat Kunstforeningen kan opnå fra Galleriet. 

Bestyrelse og vedtægter

Bag de mange aktiviteter i kunstforeningen er vores bestyrelse. Denne bestyrelse mødes 5 gange i året, hvor der løbende er fokus på alt fra medlemstal til arrangementer og indkøb af kunst. Alle arrangementer diskuteres, planlægges og evalueres nøje, for at vi sikrer os den bedst mulige afviklelse og oplevelse for medlemmerne af kunstforingen. 

Vedtægterne kan læses her:

Herunder ses vores nuværende bestyrelse: 

Anne Fugl

Formand
51 90 77 47

Anne@fugl.biz

Gitte Knudsen

Kasserer
60 93 49 94

kunst@kf-rasmusodense.dk

Jan Steffensen

Sekretær
40 33 99 20

jan.steffensen@outlook.dk

Bjarne S. Andersen

Bestyrelsesmedlem
61 28 54 28

bjarnesa16@gmail.com

Peter Seeberg

Bestyrelsesmedlem
66 11 48 18

peter.seeberg@hotmail.com

Merete Rasmussen

Bestyrelsesmedlem
21 39 14 09

meretemoellerrasmussen@gmail.com

Bente Musiat

Bestyrelsesmedlem
60 83 95 03

b.musiat@gmail.com

Mikael Ryder

Suppleant
30 32 10 01

mikael@ryder.dk